Produžen rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava

Bez autora
Apr 08 2010

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je produžilo rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava do 15. aprila 2010. godine. Jedan od glavnih razloga produžetka roka je želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema PIO fondu kako bi imali pravo na subvencije. U mnogim opštinama poljoprivrednici su imali problema sa dobijanjem izvoda iz katastra zbog štrajka koji je bio u Geodetskom zavodu. Rok za izmirivanje obaveza prema PIO fondu za 2009. godinu je 30. april 2010. godine. Svi koji do tada ne izmire obaveze prema PIO fondu, neće moći da ostvare pravo na podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede, s tim što se ovaj uslov odnosi samo na one subvencije u kojima je propisana obaveza izmirivanja obaveza prema PIO fondu.

Produžen rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstavaMinistarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je produžilo rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava do 15. aprila 2010. godine.

Kako se navodi, jedan od glavnih razloga produžetka roka je želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema PIO fondu kako bi imali pravo na subvencije.

U saopštenju se dodaje da su u mnogim opštinama poljoprivrednici imali problema sa dobijanjem izvoda iz katastra zbog štrajka koji je bio u Geodetskom zavodu.

Rok za izmirivanje obaveza prema PIO fondu za 2009. godinu je 30. april 2010. godine.

Svi koji do tada ne izmire obaveze prema PIO fondu, neće moći da ostvare pravo na podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede, s tim što se ovaj uslov odnosi samo na one subvencije u kojima je propisana obaveza izmirivanja obaveza prema PIO fondu.

Kako se podseća u saopštenju, proces registracije i obnove registracije gazdinstava je pojednostavljen.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva će od 2010. godine prijavljivati samo grupe poljoprivrednih kultura koje sade ili seju i od 2011. godine poljoprivrednici će obnavljati registracije svog gazdinstva samo ako imaju neke promene.

Ukoliko gazdinstva nemaju nikakvu promenu u toku prethodne godine, od 2011. godine neće više morati da dolaze u Upravu za trezor kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik