Prva strana investicija u Tehnološkom parku u Vršcu

Bez autora
Nov 14 2011

U Tehnološkom parku u Vršcu biće izgrađena fabrika italijanskog proizvođača aluminijskih folija za prehrambenu i farmaceutsku industriju Lamp East. Kamen temeljac za prvi industrijski objekat koji će biti podignut u novoj industrijskoj zoni položen je ovih dana, a u Skupštini opštine Vršac potpisani su ugovori sa još tri investitora, koji će uz Lamp East na kupljenom zemljištu započeti svoju investiciju. Firme su svoje ugovore obezbedile na prvoj licitaciji, a očekuje se da će uskoro dozvole dobiti još šest novih poslovnih partnera. Ideja o Tehnološkom parku začeta je još 1996. godine kada je prvi put urađen generalni urbanistički plan koji je predvideo industrijsku zonu. Radovi na izgradnji Tehnološkog parka počeli su u julu ove godine. Partnerstvo između lokalne samouprave, pokrajine i Evropske unije odličan je model za otvaranje novih radnih mesta i za jačanje naše privrede.

Prva strana investicija u Tehnološkom parku u VršcuU Tehnološkom parku u Vršcu biće izgrađena fabrika italijanskog proizvođača aluminijskih folija za prehrambenu i farmaceutsku industriju Lamp East.

Kamen temeljac za prvi industrijski objekat koji će biti podignut u novoj industrijskoj zoni položen je ovih dana, a u Skupštini opštine Vršac potpisani su ugovori sa još tri investitora, koji će uz Lamp East na kupljenom zemljištu započeti svoju investiciju.

Gradonačelnik Vršca Čedomir Živković naveo je da su firme svoje ugovore obezbedile na prvoj licitaciji, a očekuje se da će uskoro dozvole dobiti još šest novih poslovnih partnera.

- Ideja o Tehnološkom parku začeta je još 1996. godine kada je prvi put urađen generalni urbanistički plan koji je predvideo industrijsku zonu - kaže Živković i podseća da su radovi na izgradnji Tehnološkog parka počeli u julu ove godine.

- Danas je jasno da je partnerstvo između lokalne samouprave, pokrajine i Evropske unije odličan model za otvaranje novih radnih mesta i za jačanje naše privrede. Da bismo privukli nove investitore neophodno je da izgradimo savremenu infrastrukturu. Zbog toga Vlada Vojvodine u ovom trenutku gradi 15 industrijskih zona i tehnoloških parkova širom cele pokrajine. Tehnološki park u Vršcu nam je izuzetno značajan, kako zbog toga što će u naredne četiri godine zaposliti preko 1.000 ljudi, tako i zbog toga što će posao dobiti ne samo ljudi iz ove opštine, nego i oni iz nedovoljno razvijenih opština južnog Banata, koji je jedan od najnerazvijenijih delova Vojvodine - istakao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić prilikom polaganja kamena temeljca za buduću fabriku u Vršcu.

Tehnološki park u Vršcu izgrađen je na površini od šest hektara, kako bi bili stvoreni povoljni uslovi za investiranje i kreiranje novih poslova i novih radnih mesta. Čitav projekat, ukupne vrednosti četiri miliona evra, ostvaren je uz podršku Evropske unije, koja je obezbedila donaciju vrednu 2,7 miliona evra, dok je lokalna vlast uložila 1,3 miliona.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije Adrijano Martins povodom potpisivanja ugovora o ulaganju u Tehnološki park u Vršcu naglasio je da Evropska zajednica ne ulaže samo u materijalnu infrastrukturu, nego obezbeđuje obuku i pripremu za svestranu poslovnu i društvenu saradnju naše zemlje sa Unijom, kako bi na najuspešniji način postali deo porodice evropskih zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik