Risan-Žabljak 15. decembra

Bez autora
Dec 14 2010

Put Risan-Žabljak će biti pušten u saobraćaj u srijedu 15. decembra. Vrijednost izgrađenog puta, od kada je Direkcija za saobraćaj preuzela projekat je 92 miliona eura. Ranije, u projekat izgradnje je uloženo oko 16 miliona eura, što računajući i eksproprijaciju, znači da je ukupno u put prema Žabljaku, uloženo 110 miliona eura. Urađeno je 90 odsto kompletnog posla, od kada je Direkcija preuzela projekat gradnje te važne saobraćajnice. Od kad je Direkcija za saobraćaj preuzela izgradnju puteva od maja 2006. godine, za to vrijeme urađeno je 66 kilometara novog puta na dionici Risan-Žabljak. Izgradena je obilaznica oko Nikšića u sklopu ovog puta u dužini pet kilometara i rekonstruisano je još 28 kilometara prema Šavniku. Uprkos činjenici da je put bio veoma težak za izgradnju, urađen je izuzetno kvalitetno. Asfaltni kolovoz na ovom putu je sigurno najbolji u Crnoj Gori, što obezbjeđuje sigurnu vožnju. Narednu godinu u rekonstrukciju, modernizaciju i izgardnju puteva biće uloženo oko 40 miliona eura, što je predviđeno Kapitalnim budžetom.

Risan-Žabljak 15. decembraDirektor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, najavio je za Portal Analitika da će put Risan-Žabljak biti pušten u saobraćaj u srijedu 15.decembra.

-Vrijednost izgrađenog puta, od kada je Direkcija za saobraćaj preuzela projekat je 92 miliona eura. Ranije, u projekat izgradnje je uloženo oko16 miliona eura, što računajući i eksproprijaciju, znači da je ukupno u put prema Žabljaku, uloženo 110 miliona eura, rekao je Grbović.

Grbović ističe da je urađeno 90 odsto kompletnog posla, od kada je Direkcija preuzela projekat gradnje te važne saobraćajnice.

- Od kad je Direkcija za saobraćaj preuzela izgradnju puteva od maja 2006. godine, za to vrijeme smo izgradili 66 kilometara novog puta na dionici Risan-Žabljak. Izgradili smo obilaznicu oko Nikšića u sklopu ovog puta u dužini pet kilometara i rekonstruisali smo još 28 kilometara prema Šavniku, napomenuo je Grbović, napomenuvši da ne zna državu u okruženju koja je to uspjela u posledjnih pet godina.

- Uprkos činjenici da je put bio veoma težak za izgradnju, moram kazati da je urađen izuzetno kvalitetno. Asfaltni kolovoz na ovom putu je sigurno najbolji u Crnoj Gori, što obezbjeđuje sigurnu vožnju, smatra Grbović.

Prvi čovjek Direkcije za saobraćaj kaže da će narednu godinu u rekonstrukciju, modernizaciju i izgardnju puteva biti uloženo oko 40 miliona eura, što je predviđeno Kapitalnim budžetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik