Saradnja FZZ-a i USAID-Sida FIRMA projekta: Potpisan Sporazum o partnerstvu

Bez autora
Mar 06 2011

Danas su direktor federalnog Zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić i šef USAID-Sida FIRMA projekta David King u Sarajevu potpisali Sporazum o partnerstvu, koji podrazumijeva zajedničke aktivnosti na razvoju radne snage u BiH. Kroz ovu saradnju, FIRMA projekt i FZZ će moći efikasnije iskoristiti prednosti, iskustva, metodologije i resurse kako bismo ostvarili zajednički cilj - veći ekonomski rast i povećanje stope zaposlenosti u BiH. U okviru potencijalne saradnje bit će obuhvaćeni: programi obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije, programi stjecanja dodatnih vještina, poboljšanje istraživačkih metoda tržišta rada, prikupljanje informacija sa tržišta rada o stručnoj spremi, zanimanjima, posebnim znanjima i vještinama nezaposlenih, kao i programi koji se odnose na jednakost spolova, osnaživanje žena i drugih socijalno i ekonomski isključenih grupa.

Saradnja FZZ-a i USAID-Sida FIRMA projekta: Potpisan Sporazum o partnerstvuDanas su direktor federalnog Zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić i šef USAID-Sida FIRMA projekta David King u Sarajevu potpisali Sporazum o partnerstvu, koji podrazumijeva zajedničke aktivnosti na razvoju radne snage u BiH.

- Kroz ovu saradnju, FIRMA projekt i FZZ će moći efikasnije iskoristiti prednosti, iskustva, metodologije i resurse kako bismo ostvarili zajednički cilj - veći ekonomski rast i povećanje stope zaposlenosti u BiH, rekao je King.

U okviru potencijalne saradnje bit će obuhvaćeni: programi obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije, programi stjecanja dodatnih vještina, poboljšanje istraživačkih metoda tržišta rada, prikupljanje informacija sa tržišta rada o stručnoj spremi, zanimanjima, posebnim znanjima i vještinama nezaposlenih, kao i programi koji se odnose na jednakost spolova, osnaživanje žena i drugih socijalno i ekonomski isključenih grupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik