Sažem gradi fabriku u Nišu u martu 2011.

Bez autora
Dec 13 2010

Francuska kompanije Sažem će fabriku u Nišu početi da gradi najverovatnije u martu naredne godine. Francuska kompanija podnela je aplikaciju za korišćenje subvencije za investiciju u Nišu. Grad Niš će ispuniti sve neophodne uslove i pružiti potpunu logistiku francuskoj kompaniji kao što je to bio slučaj sa kompanijama Jura i Dajtek. Očekivanje je da će izgradnja fabrike, kompanije Sažem, početi marta naredne godine. Grad Niš ima veliki privredni i ljudski potencijal i da će zbog toga Sažem svoje poslovanje razvijati i u Nišu. Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su 27. marta 2009. godine sa kompanijom Sažem protokol o saradnji koji je trebalo da omogući otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj Elektronskoj industriji. Protokol još nije realizovan, a glavna prepreka bio je tender za zamenu električnih brojila koji još nije raspisan u Srbiji. Francuska kompanija koja se bavi proizvodnjom elektronske i komunikacione opreme visoke tehnologije zainteresovana je i za izgradnju fabrike za set-ap boksove za digitalnu televiziju.

Sažem gradi fabriku u Nišu u martu 2011.Francuska kompanije Sažem će fabriku u Nišu početi da gradi najverovatnije u martu naredne godine, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

On je na prijemu za novoimenovanog ambasadora Francuske Fransoa Gzavija Denia kazao da je francuska kompanija podnela aplikaciju za korišćenje subvencije za investiciju u Nišu.

"Grad Niš će ispuniti sve neophodne uslove i pružiti potpunu logistiku francuskoj kompaniji kao što je to bio slučaj sa kompanijama Jura i Dajtek", rekao je Simonović i izrazio očekivanje da će izgradnja fabrike, kompanije Sažem, početi marta naredne godine.

Ambasador Francuske Denio rekao je da grad Niš ima veliki privredni i ljudski potencijal i da će zbog toga Sažem svoje poslovanje razvijati i u Nišu.

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su 27. marta 2009. godine sa kompanijom Sažem protokol o saradnji koji je trebalo da omogući otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj Elektronskoj industriji.

Protokol još nije realizovan, a glavna prepreka bio je tender za zamenu električnih brojila koji još nije raspisan u Srbiji. Prema ranijim najavama iz kabineta gradonačelnika, francuska kompanija koja se bavi proizvodnjom elektronske i komunikacione opreme visoke tehnologije zainteresovana je i za izgradnju fabrike za set-ap boksove za digitalnu televiziju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik