SCT prao novac u Srbiji

Bez autora
Mar 06 2011

Rukovoditelji slovenske kompanije SCT su osumnjičeni u Sloveniji da su sistematski osiromašavali ovo poduzeće preko fiktivnih firmi napravljenih i u Srbiji. Slovenska državna televizija je imala uvid u optužnicu protiv predsjednika uprave i vlasnika građevinskog poduzeća SCT i još četvorice rukovoditelja ovog poduzeća. To poduzeće je krajem prošle godine objavilo platežnu nesposobnost i sada se nalazi u postupku prisilnog poravnavanja. Sudeći prema optužnici, Ivan Zidar je 2005. godine počeo tražiti ljude koji bi za "dobru naknadu u novcu" osnivali poduzeća i izdavali SCT-u račune za nepostojeće usluge, a potom bi taj novac bio podizan i predavan Zidaru.

SCT prao novac u SrbijiRukovoditelji slovenske kompanije SCT su osumnjičeni u Sloveniji da su sistematski osiromašavali ovo poduzeće preko fiktivnih firmi napravljenih i u Srbiji.

Slovenska državna televizija je imala uvid u optužnicu protiv predsjednika uprave i vlasnika građevinskog poduzeća SCT i još četvorice rukovoditelja ovog poduzeća. To poduzeće je krajem prošle godine objavilo platežnu nesposobnost i sada se nalazi u postupku prisilnog poravnavanja.

Sudeći prema optužnici, Ivan Zidar je 2005. godine počeo tražiti ljude koji bi za "dobru naknadu u novcu" osnivali poduzeća i izdavali SCT-u račune za nepostojeće usluge, a potom bi taj novac bio podizan i predavan Zidaru.

Spomenuta poduzeća su osnivana u Srbiji, Bugarskoj i Bosni, a imena ovlaštenih ljudi su često bila izmišljena ili dobijena krađom identiteta, tvrdi se u optužnici. Sve ugovore nastale na ovaj način je potpisivao Ivan Zidar, koji je potpisivao i prve račune dobijene na taj način, a kasnije ih je potpisivao njegov suradnik Jože Prostor.

Ovako dobijen novac je odlazio na račune poduzeća kod Hypo Alpe Adria Banke u Klagenfurtu, u Austriji, odakle su ga svakog utorka podizali Andrej Krajnc i Andrej Feguš, koji su od svake svote zadržali 20 do 30 posto ukupnog iznosa, a ostatak su predavali Ivanu Zidaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik