Smederevo čeka rafineriju

Bez autora
Jun 22 2011

Početkom jula trebalo bi da se zna da li će se u Smederevu graditi rafinerija. Gradonačelnik poručuje da je gradnja izvesna i da se čeka investitor, "Komiko oil". Grad neće ispustiti tu investiciju. "Komiko oil" će vrlo brzo dobiti i zemljište u zakup. Investicija je izvesna i odluka o njenom prihvatanju, jedna je od najvećih odluka u Srbiji uopšte. Smederevo je prepoznalo kakva je to investicija, a gradonačelnik kaže da će svojim svojim referendumom pozitivno odgovoriti na tu ponudu. "Komiko oil" jedini se javio na javni oglas koji je raspisala gradska Skupština. Komisija je odbila ponudu, uz obrazloženje da je u suprotnosti sa uslovima iz oglasa o rokovima plaćanja zakupnine, pa će se o njoj uskoro izjašnjavati gradski odbornici.

Smederevo čeka rafinerijuGradonačelnik Smedereva poručuje da je gradnja rafinerije u tom gradu izvesna i da se čeka investitor, "Komiko oil". Opozicija i dalje protiv jer je, kažu, ponuda holandsko-američkog konzorcijuma u suprotnosti sa zakonom.

Početkom jula trebalo bi da se zna da li će se u Smederevu graditi rafinerija. Gradonačelnik poručuje da je gradnja izvesna i da se čeka investitor, "Komiko oil".

Prvi čovek Smedereva kaže da grad neće ispustiti tu investiciju. "Komiko oil" će, najavljuje, vrlo brzo dobiti i zemljište u zakup.

"Mislim da je investicija izvesna i da je odluka o njenom prihvatanju, jedna od najvećih odluka u Srbiji uopšte", rekao je gradonačelnik Predrag Umičević.

Smederevo je prepoznalo kakva je to investicija, kaže gradonačelnik i dodaje i da će svojim referendumom pozitivno odgovoriti na tu ponudu.

"Komiko oil" jedini se javio na javni oglas koji je raspisala gradska Skupština. Komisija je odbila ponudu, uz obrazloženje da je u suprotnosti sa uslovima iz oglasa o rokovima plaćanja zakupnine, pa će se o njoj uskoro izjašnjavati gradski odbornici.

Za opoziciju, projekat je propao još na referendumu, na kojem su se građani izjašnjavali prošlog leta.

"Samo u zadnjih 20 dana imali smo dva velika incidenta u rafinerijama u Sisku i Velsu, gde ima četiri poginula i četiri povređena. Ja to ne želim, ja želim da budemo grad vina, grad jabuka i voća i da tako nastavimo da radimo i iskoristimo Dunavski sliv", rekao je Milan Lukić iz Koalicije za bolje Smederevo.

"Komiko oil" je, još pre tri godine, ponudio Smederevu gradnju rafinerije nafte na obali Dunava, investiciju vrednu 250 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik