Šporet i frižider na rate

Bez autora
Feb 27 2011

Potrošačke kredite građani mogu da koriste ukoliko žele da kupe neko trajno dobro, najčešće nameštaj, belu tehniku, televizor ili da plate neku od usluga kao što su školovanje, zdravstvene intervencije, putovanja. Banke odobravaju ove namenske zajmove i u dinarima i u evrima. Kamatne stope mogu da budu fiksne i promenjive a u proseku iznose od 14 do 16 odsto na godišnjem nivou. Da bi se dobila niža cena potrošačkog kredita građanin mora da bude klijent banke kod koje se zadužuje odnosno potrebno je da ima otvoren tekući račun i da preko njega prima platu ili penziju. Namenski krediti odobravaju se sa rokom otplate od šest do 60 meseci a rata ove pozajmice može da optereti platu do 40 odsto ako se kredit uzima u dinarima odnosno 30 odsto ukoliko je zajam vezan za evro. Potrošački krediti mogu da se podignu i u samoj prodavnici. U tom slučaju potrebno je znatno manje papira nego inače ali treba obratiti pažnju jer ovako brzo odobren zajam podrazumeva i veću kamatu koja može da dostiže i 35 odsto godišnje, bez obzira na valutu.

Šporet i frižider na ratePotrošačke kredite građani mogu da koriste ukoliko žele da kupe neko trajno dobro, najčešće nameštaj, belu tehniku, televizor ili da plate neku od usluga kao što su školovanje, zdravstvene intervencije, putovanja...

Banke odobravaju ove namenske zajmove i u dinarima i u evrima. Kamatne stope mogu da budu fiksne i promenjive a u proseku iznose od 14 do 16 odsto na godišnjem nivou. Da bi se dobila niža cena potrošačkog kredita građanin mora da bude klijent banke kod koje se zadužuje odnosno potrebno je da ima otvoren tekući račun i da preko njega prima platu ili penziju.

Namenski krediti odobravaju se sa rokom otplate od šest do 60 meseci a rata ove pozajmice može da optereti platu do 40 odsto ako se kredit uzima u dinarima odnosno 30 odsto ukoliko je zajam vezan za evro. Potrošački krediti mogu da se podignu i u samoj prodavnici. U tom slučaju potrebno je znatno manje papira nego inače ali treba obratiti pažnju jer ovako brzo odobren zajam podrazumeva i veću kamatu koja može da dostiže i 35 odsto godišnje, bez obzira na valutu. Inače potrošački krediti mogu da se podižu zavisno od kreditne sposobnosti svakog građanina a maksimalni iznos kod većine banaka je milion dinara. Ukoliko se podiže potrošački kredit veći od 7.000 evra potreban je jedan žirant. Kod većine banaka nisu potrebni ni depozit ni učešće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik