Strateško partnerstvo Srbije i Rusije

Bez autora
Dec 15 2010

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov najavili su danas da će naredne godine biti potpisana deklaracija o strateškom partnerstvu između dve zemlje. Na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije usaglašen je tekst pomenutog dokumenta, koji će potpisati predsednici dveju država, Boris Tadić i Dmitrij Medvedev. Deklaracija bi trebalo da bude potpisana tokom Tadićeve posete Moskvi, koja se očekuje u prvoj polovini sledeće godine. Odnosi Srbije i Rusije su čvrsti i bez ijednog otvorenog pitanja. Rusko-srpska energetska saradnja intenzivno razvija, uključujući koordinaciju na projektu "Južni tok", a podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru biće otvoreno početkom naredne godine. Neke ruske kompanije učestvuju u pregovorima sa srpskim kompanijama o realizaciji projekata za izgradnju novih elektrana, koji će biti od koristi za obe zemlje.

Strateško partnerstvo Srbije i RusijeMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov najavili su danas da će naredne godine biti potpisana deklaracija o strateškom partnerstvu između dve zemlje.

Na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije usaglašen je tekst pomenutog dokumenta, koji će potpisati predsednici dveju država, Boris Tadić i Dmitrij Medvedev. Deklaracija bi trebalo da bude potpisana tokom Tadićeve posete Moskvi, koja se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

Odnosi Srbije i Rusije su čvrsti i bez ijednog otvorenog pitanja. Rusko-srpska energetska saradnja intenzivno razvija, uključujući koordinaciju na projektu "Južni tok", a podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru biće otvoreno početkom naredne godine. Neke ruske kompanije učestvuju u pregovorima sa srpskim kompanijama o realizaciji projekata za izgradnju novih elektrana, koji će biti od koristi za obe zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik