U 2011. godini više sredstava za lokalne samouprave

Bez autora
Dec 14 2010

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je danas da je planom budžeta za 2011. godinu predviđeno povećanje novčanih transfera za lokalne samouprave za 28 posto.U narednoj godini opštine će dobiti 32 umesto 25 milijardi dinara, kao što je bilo ove godine. U sklopu rebalansa budžeta za ovu godinu Vlada opredelila dodatnih milijardu dinara za lokalne samouprave, od čega je 50 posto namenjeno nedovoljno razvijenim područjima.

U 2011. godini više sredstava za lokalne samoupravePotpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je danas da je planom budžeta za 2011. godinu predviđeno povećanje novčanih transfera za lokalne samouprave za 28 posto.

U narednoj godini opštine će dobiti 32 umesto 25 milijardi dinara, kao što je bilo ove godine. U sklopu rebalansa budžeta za ovu godinu Vlada opredelila dodatnih milijardu dinara za lokalne samouprave, od čega je 50 posto namenjeno nedovoljno razvijenim područjima.

Od velikog je značaja saradnja sa Evropskom unijom, posebno u participiranju u odgovarajućim fondovima, koji treba da doprinesu razvoju nerazvijenih područja naše zemlje. Kao primer odlične saradnje Evropske komisije i Vlade Srbije, mogu se navesti tri projekta, među kojima i projekat vredan 17,5 miliona evra za razvoj juga i jugozapada Srbije, čija će realizacija početi na proleće. Drugi projekat, vredan 18,5 miliona evra, vezan je za zaštitu životne sredine u nerazvijenim opštinama, a treći projekat je juče predstavljena Dunavska strategija, u okviru čije je realizacije opština Golubac dobila 18,5 miliona evra iz budžeta EU.

Za dobijanje sredstava iz fondova EU potrebne su ne samo ideje već i konkretni projekti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik