Uljanik će ove godine isporučiti šest brodova

Bez autora
Feb 22 2012

Brodogradilište Uljanik ove će godine isporučiti šest brodova - dva višenamjenska za prijevoz rasutih tereta, dva Wagon carriera, te dva Trailing Hopper Suction Dredgera, održati ukupno sedam porinuća te položiti šest kobilica. U protekloj godini pulsko brodogradilište isporučilo je pet brodova od kojih su talijanskoj Grimaldi Grupi isporučena dva višenamjenska broda za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera - "Grande Togo" i "Grande Costa d'Avorio", a belgijskoj Jan De Nul Grupi dva jaružara - "Fernao de Magalhaes" i "Nicolo Machiavelli". S isporukom broda "Veruda" za Uljanik Plovidbu ostvaren je plan za 2011. godinu. Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 metara i širine 32,24 metara, koji će pokretati Uljanikov MAN motor snage 8.600 kilovata pri 121 okretaju u minuti, s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.

Uljanik će ove godine isporučiti šest brodovaBrodogradilište Uljanik ove će godine isporučiti šest brodova - dva višenamjenska za prijevoz rasutih tereta, dva Wagon carriera, te dva Trailing Hopper Suction Dredgera, održati ukupno sedam porinuća te položiti šest kobilica, doznaje se u Uljanikovoj Službi za odnose s javnošću.

U protekloj godini pulsko brodogradilište isporučilo je pet brodova od kojih su talijanskoj Grimaldi Grupi isporučena dva višenamjenska broda za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera - "Grande Togo" i "Grande Costa d'Avorio", a belgijskoj Jan De Nul Grupi dva jaružara - "Fernao de Magalhaes" i "Nicolo Machiavelli".

S isporukom broda "Veruda" za Uljanik Plovidbu ostvaren je plan za 2011. godinu. Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 metara i širine 32,24 metara, koji će pokretati Uljanikov MAN motor snage 8.600 kilovata pri 121 okretaju u minuti, s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.

Brodogradilište Uljanik, kako se doznaje, za talijansku Grimaldi grupu u proteklih je deset godina izgradilo 18 brodova koji ukupno mogu prevesti gotovo 77.000 automobila i 9.500 kontejnera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik