Uljanik uskoro izlazi iz procesa restrukturiranja

Bez autora
Dec 14 2010

Očekujemo da će Europska komisija vrlo skoro potvrditi da Uljanik više nije brodogradilište u teškoćama, odnosno da više nije dio procesa restrukturiranja, tako da će uskoro moći primati nove narudžbe. Uljanik je u posljednje dvije godine imao pozitivne rezultate poslovanja, a s obeštećenjem za pomorsko dobro vratit će potpore koje je dobio. Potencijalni investitori u ostala brodogradilišta nakon sastanka predstavnika Europske komisije (EK), hrvatske Vlade i AZTN-a u Bruxellesu 29. studenog imaju jasnu sliku i smjernice kako trebaju doraditi planove restrukturiranja. Investitori su dobili jasne instrukcije pa očekujemo da će njihovi programi krajem ove ili početkom iduće godine biti dorađeni u skladu s primjedbama EK-a i AZTN-a. Kod riječkog 3. maja najveći problem su financijske poteškoće ponuditelja, austrijskog koncerna A-tec. On još nije odustao od ponude, a Agencija će krajem godine ili početkom siječnja biti sigurna što A-tec zapravo želi.

Uljanik uskoro izlazi iz procesa restrukturiranjaOčekujemo da će Europska komisija vrlo skoro potvrditi da Uljanik više nije brodogradilište u teškoćama, odnosno da više nije dio procesa restrukturiranja, tako da će uskoro moći primati nove narudžbe, izjavila je danas predsjednica Vijeća Agencije za tržišno natjecanje (AZTN) Olgica Spevec.

Uljanik je u posljednje dvije godine imao pozitivne rezultate poslovanja, a s obeštećenjem za pomorsko dobro vratit će potpore koje je dobio, rekla je Spevec za Hinu tijekom konferencije o nadzoru koncentracija i novim trendovima u europskom i hrvatskom pravu tržišnog natjecanja.

Potencijalni investitori u ostala brodogradilišta nakon sastanka predstavnika Europske komisije (EK), hrvatske Vlade i AZTN-a u Bruxellesu 29. studenog imaju jasnu sliku i smjernice kako trebaju doraditi planove restrukturiranja, naglasila je Spevec.

Investitori su dobili jasne instrukcije pa očekujemo da će njihovi programi krajem ove ili početkom iduće godine biti dorađeni u skladu s primjedbama EK-a i AZTN-a, dodala je.

Kod riječkog 3. maja najveći problem su financijske poteškoće ponuditelja, austrijskog koncerna A-tec. On još nije odustao od ponude, a Agencija će krajem godine ili početkom siječnja biti sigurna što A-tec zapravo želi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik