"Veskovini" gradi fabriku u Šapcu

Bez autora
Feb 06 2011

Italijanska grupa "Veskovini" namerava da u Šapcu izgradi fabriku "SBE Srbija". Početna vrednost investicije bila bi od pet do sedam miliona evra, a u prvoj fazi bilo bi zaposleno 75 radnika. Pismo o namerama za izgradnju fabrike u Šapcu potpisali su šabački gradonačelnik Miloš Milošević i Federiko Veskovini, jedan od vlasnika "Veskovini grupe" koja se bavi proizvodnjom mehaničkih delova za automobilsku industriju, a osim u Italiji, proizvodne objekte ima u Japanu i Tajvanu. Ovim korakom stvoreni su uslovi za kupovinu dve komunalno opremljene parcele u Severozapadnoj radnoj zoni, čija je ukupna površina sedam hektara. Veskovini je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom i naveo da je pronađena dobra lokacija i sa gradskom upravom Šapca analizirane su sve mogućnosti sa aspekta zaštite životne sredine.

"Veskovini" gradi fabriku u ŠapcuItalijanska grupa "Veskovini" namerava da u Šapcu izgradi fabriku "SBE Srbija". Početna vrednost investicije bila bi od pet do sedam miliona evra, a u prvoj fazi bilo bi zaposleno 75 radnika.

Pismo o namerama za izgradnju fabrike u Šapcu potpisali su šabački gradonačelnik Miloš Milošević i Federiko Veskovini, jedan od vlasnika "Veskovini grupe" koja se bavi proizvodnjom mehaničkih delova za automobilsku industriju, a osim u Italiji, proizvodne objekte ima u Japanu i Tajvanu.

Ovim korakom stvoreni su uslovi za kupovinu dve komunalno opremljene parcele u Severozapadnoj radnoj zoni, čija je ukupna površina sedam hektara.

Veskovini je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom i naveo da je pronađena dobra lokacija i sa gradskom upravom Šapca analizirane su sve mogućnosti sa aspekta zaštite životne sredine.

"Tačke saradnje su utvrđene i dogovor je postignut. Sledeći korak je otvaranje naše kancelarije u Šapcu, odabir i obuka radnika. Nakon pripreme tehničke dokumentacije izgradnja objekta može da počne. Početna investicija kretaće se od pet do sedam miliona evra, a u prvoj fazi biće zaposleno 75 radnika. Ako se investicija pokaže uspešnom i konkurentnom, ulagaćemo i dalje na području Šapca", najavio je vlasnik "Veskovini grupe".

Pregovori o dolasku italijanskih investitora u Šabac traju od maja prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik