Za 100 novih radnika podsticaj od 400.000 evra

Potpredsednica Vlade Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je u Novom Miloševu uručila ugovore o zapošljavanju novih 100 radnika u preduzeću za proizvodnju ženskih čarapa "Italteks-Intimo" koje je dobilo podsticajna sredstva od 400.000 evra ili 4.000 evra po radniku. Ukupna vrednost ulaganja je 1,65 miliona evra, a investicija podrazumeva proširenje proizvodnje, kapaciteta fabrike i otvaranje novih radnih mesta. Borba za privredni oporavak Srbije je najvažniji posao ove vlade, a u toj borbi moraju zajedno da učestvuju svi - Vlada Srbije, predstavnici opština i gradova, investitori i fabrike. Država je u prethodnom periodu sa po dve hiljade evra po radnom mestu pomogla zapošljavanje 270 radnika u kompaniji "Italteks-Intimo". Ta fabrika koja zapošljava veliki broj radnika sa teritorije opštine Novi Bečej trebalo bi da bude motor razvoja te opštine.

Za 100 novih radnika podsticaj od 400.000 evraPotpredsednica Vlade Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović danas je u Novom Miloševu uručila ugovore o zapošljavanju novih 100 radnika u preduzeću za proizvodnju ženskih čarapa "Italteks-Intimo" koje je dobilo podsticajna sredstva od 400.000 evra ili 4.000 evra po radniku.

Ukupna vrednost ulaganja je 1,65 miliona evra, a investicija podrazumeva proširenje proizvodnje, kapaciteta fabrike i otvaranje novih radnih mesta.

"Borba za privredni oporavak Srbije je najvažniji posao ove vlade", izjavila je Kalanovićeva novinarima i dodala da u toj borbi moraju zajedno da učestvuju svi - Vlada Srbije, predstavnici opština i gradova, investitori i fabrike.

Potpredsednica vlade je rekla da je država u prethodnom periodu sa po dve hiljade evra po radnom mestu pomogla zapošljavanje 270 radnika u kompaniji "Italteks-Intimo".

Ona je ukazala da bi ta fabrika koja zapošljava veliki broj radnika sa teritorije opštine Novi Bečej trebalo da bude motor razvoja te opštine.

Kalanovićeva je istakla da država želi sličnim investicijama da razvija Banat kao i celu Srbiju.

Generalna direktorka kompanije "Italteks-Intimo" Danijela Vojinović zahvalila je na pomoći Vlade Srbije ističući da će se to preduzeće truditi da zaposli što više ljudi u opštini Novi Bečej.

Prema njenim rečima, "Italteks-Intimo" dnevno proizvede oko 250.000 pari ženskih čarapa, a otvaranjem novog pogona proizvodnja će biti povećana za 40 odsto.

"Italteks-Intimo" izvozi oko 90 odsto proizvodnog asortimana na tržište EU, a posebno Grčke, Nemačke, Francuske, Belgije i Engleske kao i u Izrael i Rusiju.

Vojinović je dodala da je cilj te kompanije da se poveća izvoz na tržišta zemalja CEFTA regiona.

Predsednik opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov rekao je da preduzeće zapošljava najveći broj radnika iz tog grada precizirajući da ih je trenutno zaposleno 450.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik