Aerodrom Ponikve otvoren za nekomercijalne letove

Bez autora
Oct 06 2013

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić uručio je Dozvolu za korišćenje Aerodroma Ponikve gradonačelniku Užica Saši Miloševiću, čime je taj aerodrom otvoren za nekomercijalne letove.Aerodrom Ponikve dobra je prilika za razvoj čitavog Zlatiborskog okruga, ali on sam, bez dodatne infrastrukture, nije dovoljan. Potrebno je izgraditi infrastrukturu na aerodromu i van njega, kako bi putnici na brz način mogli da se prebace i do obližnjih turističkih destinacija.

Aerodrom Ponikve otvoren za nekomercijalne letoveMinistar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić uručio je Dozvolu za korišćenje Aerodroma Ponikve gradonačelniku Užica Saši Miloševiću, čime je taj aerodrom otvoren za nekomercijalne letove.

Antić je naglasio da je Aerodrom Ponikve dobra prilika za razvoj čitavog Zlatiborskog okruga, ali da on sam, bez dodatne infrastrukture, nije dovoljan.

Danas sam na Ponikve iz Beograda došao automobilom za tri sata, dok su moji saradnici došli avionom za 30 minuta. To je komparativna prednost aerodroma, ali je potrebno izgraditi infrastrukturu na aerodromu i van njega, kako bi putnici na brz način mogli da se prebace i do obližnjih turističkih destinacija, ukazao je ministar.

On je poručio da će Vlada Republike Srbije i Ministarstvo saobraćaja biti partner gradu Užicu u realizaciji daljih poslova na tom planu.

Aerodromu Ponikve dozvolu za rad izdao je Direktorat civilnog vazduhoplovstva 1. oktobra. Ponikve su upisane u registar posebnih aerodroma za sportsko i amatersko letenje za potrebe nekomercijalnih letova.

U čast otvaranja Aerodroma Ponikve danas je održan letački dan u organizaciji tog aerodroma i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Izvedeni su pokazni letovi aviona, helikoptera i jedrilica, kao i skokovi padobranaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik