APR: Za mesec dana prijavljeno 23.000 novih preduzetnika

Bez autora
Dec 04 2019

Zbog promene propisa i potpadanja pod obavezu dvojnog knjigovodstva, u evidenciju obveznika finansijskih izveštaja je za mesec dana prijavljeno oko 23.000 novih preduzetnika, javljaju iz APR-a.U registar su se prijavili preduzetnici koji su od ove godine počeli da vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i imaju obavezu da podnesu finansijske izveštaje Agenciji za privredne registre, navodi se na sajtu te institucije.

APR: Za mesec dana prijavljeno 23.000 novih preduzetnikaZbog promene propisa i potpadanja pod obavezu dvojnog knjigovodstva, u evidenciju obveznika finansijskih izveštaja je za mesec dana prijavljeno oko 23.000 novih preduzetnika, javljaju iz APR-a.

U registar su se prijavili preduzetnici koji su od ove godine počeli da vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i imaju obavezu da podnesu finansijske izveštaje Agenciji za privredne registre (APR), navodi se na sajtu te institucije.

APR poziva preduzetnike da se na vreme prijave u evidenciju obveznika, prema uputstvu za prijavu/ođavu preduzetnika iz evidencije obveznika, jer je, podsećaju, prijavljivanje preduslov da preduzetnik može pristupiti aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje finansijskih i drugih izveštaja u posebnom informacionom sistemu Agencije.

Takođe, Agencija napominje i da se finansijski izveštaji i propisana dokumentacija dostavljaju isključivo u elektronskom obliku, pa je, ističu, potrebno da preduzetnici na vreme obezbede kvalifikovani elektronski sertifikat za potpisivanje, kako bi u propisanim rokovima predali izveštaje u skladu sa propisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik