Autoput Kragujevac-Batočina u funkciji do kraja godine

Bez autora
Mar 08 2012

Izgradnja nedostajućih 11 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine biće okončana do kraja ove godine. Dogovor o tome postigli su potpredsednik Vlade za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović, ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak na nedavno održanom sastanku.Oni su na tom sastanku ocenili da je završetak kompletnog autoputa prioritet zbog izgradnje fabrike automobila italijanske kompanije "Fiat", kojoj je potrebno povezivanje sa Koridorom 10, kao i zbog 300.000 stanovnika vezanih za taj deo Srbije.

Autoput Kragujevac-Batočina u funkciji do kraja godineMinistarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će izgradnja nedostajućih 11 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine biti okončana do kraja ove godine.

Dogovor o tome postigli su potpredsednik Vlade za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović, ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak na nedavno održanom sastanku.

Oni su na tom sastanku ocenili da je završetak kompletnog autoputa prioritet zbog izgradnje fabrike automobila italijanske kompanije "Fiat", kojoj je potrebno povezivanje sa Koridorom 10, kao i zbog 300.000 stanovnika vezanih za taj deo Srbije.

Do sada je izgrađeno približno 14 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočine, a radovi na ovoj izuzetno značajnoj saobraćajnici odvijali su se u etapama zbog veoma složene i duge procedure oko završetka eksproprijacije zemljišta. S obzirom na to da je ovaj složeni posao priveden kraju i da su otklonjene sve vlasničke prepreke, obezbeđivanjem preostalih neophodnih finansijskih sredstava stečeni su uslovi za stavljanje kompletne deonice u funkciju do kraja 2012. godine.

Budžetom za tekuću godinu Vlada Srbije je obezbedila 950 miliona dinara za završetak kompletnog projekta. Izdvojena sredstva predstavljaju četvrtinu budžeta Nacionalnog investicionog plana (NIP), a izrada projektne dokumentacije je završena i više nema prepreka za to da se započeti posao okonča u predviđenom rokum navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik