"BH Airlines" ukinuo letove iz Sarajeva za Istanbul

Bez autora
Jul 16 2014

Kompanija "BH Airlines" je obustavila letove na relaciji Sarajevo - Istanbul, pravdajući to prejakom konkurencijom i nedostatkom broja putnika na ovoj relaciji. Direktor kompanije Amir Jažić rekao je da su letovi, zbog nedostatka putnika i prejake konkurencije, obustavljeni prije nekoliko dana i da će tako biti do daljnjeg.Pokrenuli smo neke inicijative, uključili smo i Vladu Federacije BiH, odnosno resorno ministarstvo, da bi krenuli s rješavanjem tog problema, dodao je Jažić.

Kompanija "BH Airlines" je obustavila letove na relaciji Sarajevo - Istanbul, pravdajući to prejakom konkurencijom i nedostatkom broja putnika na ovoj relaciji.

Direktor kompanije Amir Jažić rekao je da su letovi, zbog nedostatka putnika i prejake konkurencije, obustavljeni prije nekoliko dana i da će tako biti do daljnjeg.

"Pokrenuli smo neke inicijative, uključili smo i Vladu Federacije BiH, odnosno resorno ministarstvo, da bi krenuli s rješavanjem tog problema", dodao je Jažić.

Pojašnjavajući šta očekuje od resornog federalnog ministarstva da uradi kako bi problem bio riješen, Jažić je odgovorio da treba učiniti "u vezi s konkurencijom ono što je odavno trebalo da se poštuje, a u vezi s `Turkiš erlajnzom` /`Turkish Airlinesom`/ i `Pegasus erlajnzom` /Pegasus Airlinesom`/".

"To što su trebali i trebaju uraditi je definisano bilateralnim sporazumom", rekao je Jažić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik