BiH i Turska će uzajamno priznavati vozačke dozvole

Bez autora
Sep 10 2014

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.Sporazum će građanima dviju država omogućiti da za vrijeme legalnog boravka na teritoriji druge države mogu podnijeti zahtjev za izdavanje zamjenske vozačke dozvole bez polaganja teoretskog i praktičnog dijela vozačkog ispita. Ministarstvo komunikacija i saobraćaja će dostaviti prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Damir Hadžić, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

BiH i Turska će uzajamno priznavati vozačke dozvoleSavjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Sporazum će građanima dviju država omogućiti da za vrijeme legalnog boravka na teritoriji druge države mogu podnijeti zahtjev za izdavanje zamjenske vozačke dozvole bez polaganja teoretskog i praktičnog dijela vozačkog ispita.

Ministarstvo komunikacija i saobraćaja će dostaviti prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Damir Hadžić, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik