Cena putarine nepromenjena do kraja godine

Bez autora
Aug 29 2011

Cena putarine u Srbiji će do kraja godine ostati nepromenjena, ali će "Putevi Srbije" ponovo zatražiti od Vlade Srbije da se poveća cena u proseku za oko 11 odsto od početka sledeće gdine. Ako vlada odobri, od 1. januara putarina će poskupeti.U Hrvatskoj cena putarine je veća nego u Srbiji, pa od Zagreba do Šida putarina košta oko 14,5 evra u dužini od 275 kilometara, dok je od Niša od Beograda u dužini 240 kilometara sedam evra. Neophodno podići cenu putarine jer se od tih sredstava održavaju putevi u Srbiji.

Cena putarine nepromenjena do kraja godineCena putarine u Srbiji će do kraja godine ostati nepromenjena, ali će "Putevi Srbije" ponovo zatražiti od Vlade Srbije da se poveća cena u proseku za oko 11 odsto od početka sledeće gdine, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak.

Ako vlada odobri, od 1. januara putarina će poskupeti, rekao je Drobnjak novinarima posle otvaranja novog 21 kilometra na Koridoru 10, od Bačke Topole do Feketića.

On je istakao da je u Hrvatskoj cena putarine veća nego u Srbiji navodeći kao primer da od Zagreba do Šida putarina košta oko 14,5 evra u dužini od 275 kilometara, dok je od Niša od Beograda u dužini 240 kilometara sedam evra.

Drobnjak je rekao da je neophodno podići cenu putarine jer se od tih sredstava održavaju putevi u Srbiji.

"Putevi Srbije" od 2009. godine su od vlade dva puta tražili podizanje putarine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik