Cigarete "Filip Morisa" od 1. marta ponovo skuplje

Bez autora
Feb 24 2011

"Filip Moris Operejšens" (FMOP) povećaće od 1. marta maloprodajne cene nekih cigareta iz svog proizvodnog asortimana za 10 dinara po paklici, a poskupljenje je posledica značajnog i iznenadnog rasta akcize na cigarete iz januara 2011.Nova cena "best blue" iznosiće 110 dinara, "best blue 100 s" 115 dinara, a plavi i crveni "klasik 100 s" koštaće 115 dinara po paklici. Pušači u Srbiji će "drinu" bez filtera od 1. marta plaćati 105 dinara, dok će nova cena "drine" u mekom i tvrdom pakovanju iznositi 100 dinara.

Cigarete "Filip Morisa" od 1. marta ponovo skuplje"Filip Moris Operejšens" (FMOP) povećaće od 1. marta maloprodajne cene nekih cigareta iz svog proizvodnog asortimana za 10 dinara po paklici, a kako u toj kompaniji objašnjavaju, poskupljenje je "posledica značajnog i iznenadnog rasta akcize na cigarete iz januara 2011".

Nova cena "best blue" iznosiće 110 dinara, "best blue 100 s" 115 dinara, a plavi i crveni "klasik 100 s" koštaće 115 dinara po paklici. Pušači u Srbiji će "drinu" bez filtera od 1. marta plaćati 105 dinara, dok će nova cena "drine" u mekom i tvrdom pakovanju iznositi 100 dinara. Kada su akcize na cigarete povećane, kompanija je kako bi ublažila efekte ove poreske mere, pri povećanju cena, delimično absorbovala ukupan rast akcize, "preuzimajući time značajan poslovni trošak", navedeno je u saopštenju "Filip Moris Operejšens".

Direktorka sektora korporativnih poslova u "Filip Morisu" Jelena Pavlović kazala je da Srbiji u narednom periodu predstoji usklađivanje poreske politike sa kriterijumima Evropske Unije. Prema njenoj oceni, to treba učiniti kroz strateški ciljana povećanja akcize u predpristupnom periodu. "S tim u vezi, 'Filip Moris' u Srbiji podržava usvajanje dugoročnog i transparentnog poreskog plana koji bi ponovo uspostavio izvesnost i predvidivost za sve učesnike na tržištu, za potrošače i za državu", rekla je Pavlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik