Dinar nastavlja da stagnira

Bez autora
Nov 17 2013

Dinar će i u ponedeljak biti u stagnaciji prema evru i zvanični srednji kurs će biti 114,0515 dinara za evro. Tako će dinar na mesečnom nivou biti slabiji prema evru za 0,1 posto, a za 1,6 posto na godišnjem nivou.NBS je na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine kupila ukupno 355 miliona evra i prodala 425 miliona evra, kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznod tržišta.

Dinar nastavlja da stagniraDinar će i u ponedeljak biti u stagnaciji prema evru i zvanični srednji kurs će biti 114,0515 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Tako će dinar na mesečnom nivou biti slabiji prema evru za 0,1 posto, a za 1,6 posto na godišnjem nivou.

NBS je na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine kupila ukupno 355 miliona evra i prodala 425 miliona evra, kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznod tržišta.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u petak popodne je ojačao za 0,3 posto i iznosio je 84,4951 dinar za jedan dolar.

Dinar je prema dolaru za 1,3 posto slabiji na mesečnom nivou, a za četiri procenta jači na godišnjem nivou.

Domaća valuta od početka godine prema zajedničkoj evropskoj je oslabila za 0,3 posto, a prema američkoj ojačala za dva procenta, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik