Dinar u stagnaciji peti dan

Bez autora
Feb 26 2014

Dinar će u četvrtak biti u stagnacije prema evru, peti dan uzastopno, uz intervenciju centralne banke na deviznom tržištu. Tako će zvanični srednji kurs iznositi 115,9571 dinar za evro, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).NBS je danas prodala 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa. Od početka godine NBS je prodala ukupno 600 miliona evra, računajući i današnju intervenciju.

Dinar u stagnaciji peti danDinar će u četvrtak biti u stagnacije prema evru, peti dan uzastopno, uz intervenciju centralne banke na deviznom tržištu. Tako će zvanični srednji kurs iznositi 115,9571 dinar za evro, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

NBS je danas prodala 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa. Od početka godine NBS je prodala ukupno 600 miliona evra, računajući i današnju intervenciju.

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,5 odsto na mesečnom nivou, a na godišnjem za 3,9 odsto.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolara u sredu popodne je oslabio za 0,4 odsto i iznosi 84,7578 dinara za jedan dolar.

Srpska valuta je prema američkoj za 0,5 odsto slabija na mesečnom nivou, dok je na godišnjem jača za 0,6 odsto.

Domaća valuta od početka godine prema zajedničkoj evropskoj je oslabila za 1,1 odsto, a prema američkoj za 1,9 odsto, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik