Dodatna sredstva za isplatu prinadležnosti penzionerima i porodiljama

Bez autora
Aug 22 2012

Potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić najavio je da će to ministarstvo prilikom rebalansa budžeta tražiti još približno sedam milijardi dinara koje će biti usmerene penzionerima, porodiljama i u dečju zaštitu.Od 7,4 milijarde dinara, koliko će biti traženo, četiri milijarde su potrebne za jednokratnu pomoć penzionerima, kojih ima približno 517.000. Penzioneri u Beogradu, koji su od gradskih vlasti dobijali četiri rate pomoći, neće dobijati dvostruku pomoć jer je Grad Beograd usvojio odluku da prag za isplatu penzija podigne na 20.000 dinara.

Dodatna sredstva za isplatu prinadležnosti penzionerima i porodiljamaPotpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić najavio je da će to ministarstvo prilikom rebalansa budžeta tražiti još približno sedam milijardi dinara koje će biti usmerene penzionerima, porodiljama i u dečju zaštitu.

Krkobabić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) objasnio da su od 7,4 milijarde dinara, koliko će biti traženo, četiri milijarde potrebne za jednokratnu pomoć penzionerima, kojih ima približno 517.000.

Prema njegovim rečima, penzioneri u Beogradu, koji su od gradskih vlasti dobijali četiri rate pomoći, neće dobijati dvostruku pomoć jer je Grad Beograd usvojio odluku da prag za isplatu penzija podigne na 20.000 dinara.

On je napomenuo da resorno ministarstvo traži i dodatnih 250 miliona dinara, kako bi se pružila podrška porodiljama.

Jedan od bitnih faktora jeste viši standard, veći stepen zaposlenosti mladih i garancija mladima da će dugoročno moći da obezbede svoju porodicu. Kad to obezbedimo, ovaj proces će ići još bolje. Za sada smo to postigli ovim naknadama porodiljima i naknadama ženama koje su nezaposlene, ukazao je Krkobabić.

On je ocenio i da do kraja godine ne bi trebalo da raste broj siromašnih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik