Dolazi nam “Pejpal”

Bez autora
Mar 25 2010

Pejpal, najpoznatiji svetski sistem za plaćanje putem Interneta, ove godine dolazi u Srbiju. Američka kompanija “Ibej” (koja je vlasnik “Pejpala”) prošle godine je bila u pregovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je bila veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da naša zakonska regulativa njima neće omogućiti da posluju kao što rade u drugim zemljama. U komunikaciji sa NBS rešili su taj problem. Sigurnost za onlajn plaćanje je najveći problem koji muči većinu firmi u svetu povodom elektronske trgovine, ali se i u našoj zemlji polako rešava.

Dolazi nam “Pejpal”Pejpal, najpoznatiji svetski sistem za plaćanje putem Interneta, ove godine dolazi u Srbiju. Američka kompanija “Ibej” (koja je vlasnik “Pejpala”) prošle godine je bila u pregovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je bila veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

- Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da naša zakonska regulativa njima neće omogućiti da posluju kao što rade u drugim zemljama - kaže ministarka Jasna Matić za “Novosti”. Mi smo u komunikaciji sa NBS rešili taj problem.

Sigurnost za onlajn plaćanje je najveći problem koji muči većinu firmi u svetu povodom elektronske trgovine, ali se i u našoj zemlji polako rešava. Matićeva kaže da odeljenje MUP koje se bavi tehnološkim kriminalom polako pravi pomake i da se svakodnevno identifikuju različiti slučajevi.

Paprena carina

Internet trgovina svuda u svetu, osim u Srbiji, doživljava procvat u vreme ekonomske krize, jer kupcima štedi dosta novca. U Srbiji se plaća carina na robu ukupne vrednosti 20 evra (sa poštanskim troškovima) što ovakvu trgovinu čini besmislenom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik