Elaborat o energetskoj efikasnosti obavezan od 1. aprila

Bez autora
Dec 12 2010

Do 1. aprila sledeće godine, uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, investitori neće biti u obavezi da prilože i elaborat o energetskoj efikasnosti stambenih objekata, ali će od tog datuma to biti obavezno.Negde do aprila će biti 'ko hoće - ko neće', da ima elaborat o energetskoj efikasnosti, koji se prilaže uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, ali od 1. aprila će biti obavezno da svaki zahtev mora imati i elaborat. Prioritet pri izradi Pravilnika o energetskoj efikasnosti, koji treba da udje u proceduru do kraja godine, bili su postojeći objekti, jer oni najviše troše energiju.

Elaborat o energetskoj efikasnosti obavezan od 1. aprilaDo 1. aprila sledeće godine, uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, investitori neće biti u obavezi da prilože i elaborat o energetskoj efikasnosti stambenih objekata, ali će od tog datuma to biti obavezno, izjavila je danas načelnica odeljenja za građenje Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Jasminka Pavlović.

"Negde do aprila će biti 'ko hoće - ko neće', da ima elaborat o energetskoj efikasnosti, koji se prilaže uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, ali od 1. aprila će biti obavezno da svaki zahtev mora imati i elaborat", istakla je Pavlović na seminaru "Energetska efikasnost u domaćinstvima i zgradama", održanom u Inženjerskoj komori Srbije.
 
Ona je napomenula da su prioritet pri izradi Pravilnika o energetskoj efikasnosti, koji treba da udje u proceduru do kraja godine, bili postojeći objekti, jer oni najviše troše energiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik