EU regulativa o romingu nije moguća u Srbiji

Bez autora
Sep 25 2013

Proširenje regulative Evropske unije o romingu na države koje nisu članice EU u ovom trenutku nije moguće. Srbija, Crna Gora i Makedonija zajednički inicirali ovo pitanje sa ciljem da se proveri da li postoji mogućnost da se EU regulativa koja se odnosi na roming proširi i na naše područje.Na žalost, odgovor od predstavnika Evropske unije je da trenutno nije moguće izvršiti proširivanje na države koje nisu članice EU, ali dobijena su i uveravanja da će oni podržavati inicijativu, pre svega, kod operatora da oni u međusobnoj saradnji i razgovorima snize cene rominga.

EU regulativa o romingu nije moguća u SrbijiProširenje regulative Evropske unije o romingu na države koje nisu članice EU u ovom trenutku nije moguće, izjavio je državni sekretar za telekomunikacije Stefan Lazarević.

Lazarević je podsetio da su Srbija, Crna Gora i Makedonija zajednički inicirali ovo pitanje sa ciljem da se proveri da li postoji mogućnost da se EU regulativa koja se odnosi na roming proširi i na naše područje.

"Dobili smo, na žalost, odgovor od predstavnika Evropske unije da trenutno nije moguće izvršiti proširivanje na države koje nisu članice EU, ali smo dobili uveravanja da će oni podržavati inicijativu, pre svega, kod operatora da oni u međusobnoj saradnji i razgovorima snize cene rominga" rekao je Lazarević prilikom otvaranja Telenorovog dvojezičnog kol-centra u Subotici.

On je izrazio nadu da će ova inicijativa uticati da naši operateri "razmisle oko eventualnog smanjivanja cene rominga, jer bi po njegovom mišljenju to imalo veliki značaj za građane Srbije.

Ministri telekomunikacija Srbije, Crne Gore i Makedonije potpisali su u Skoplju početkom jula pismo kojim od Evropske komisije trže, niže cene roming razgovora za građane triju država koji putuju u zemlje EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik