Evro i dolar jači za 0,4 posto

Bez autora
Feb 29 2012

Dinar će sutra ponovo oslabiti prema evru i to za 0,4 posto, pa će zvanični srednji kurs biti 110,5837 dinara za evro. To će biti nova istorijski najniža vrednost domaće valute. U odnosu na period od pre mesec dana, dinar će prema evru biti slabiji za 4,4, a u odnosu na period od pre godinu dana za 6,5 posto.NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 188,5 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Evro i dolar jači za 0,4 postoDinar će sutra ponovo oslabiti prema evru i to za 0,4 posto, pa će zvanični srednji kurs biti 110,5837 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

To će biti nova istorijski najniža vrednost domaće valute.

U odnosu na period od pre mesec dana, dinar će prema evru biti slabiji za 4,4, a u odnosu na period od pre godinu dana za 6,5 posto.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 188,5 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u sredu popodne je bio 82,1146 i za 0,4 posto je slabiji nego prethodnog dana.

Na mesečnom nivou domaća valuta je prema američkoj slabija za 1,4, a na godišnjem za 8,9 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik