Federacija BiH se zadužuje za novih 30 miliona KM

Bez autora
Jul 13 2014

Federacija BiH zadužit će se za novih 30 mliona KM emiitovanjem vrijednosnih papira putem Sarajevske berze. Federalno minstarstvo finansija objavilo je danas u dnevoj štampi javni poziv za aukciju trezorskih zapisa u planiranom iznosu od 30 miliona KM, koja će se održati 22. jula.Riječ je o tromjesečnim trezorskm zapisma sa rokom dopsjeća 22.10.2014. godine. Prema usvojenom budžetu FBiH za 2014., bruto potrebe Vlade FBiH za zaduživanjem na unutrašnjem tržištu iznose 310 miliona KM.

Federacija BiH se zadužuje za novih 30 miliona KMFederacija BiH zadužit će se za novih 30 mliona KM emiitovanjem vrijednosnih papira putem Sarajevske berze, izvještava Indikator.ba.

Federalno minstarstvo finansija objavilo je danas u dnevoj štampi javni poziv za aukciju trezorskih zapisa u planiranom iznosu od 30 miliona KM, koja će se održati 22. jula.

Riječ je o tromjesečnim trezorskm zapisma sa rokom dopsjeća 22.10.2014. godine.

Prema usvojenom budžetu FBiH za 2014., bruto potrebe Vlade FBiH za zaduživanjem na unutrašnjem tržištu iznose 310 miliona KM.

Izmjenama budžeta iz maja ove godine planirana emisija domaćih vrijednosnih papira, tačnije trogodišnjih i petogodišnjih obveznica uvećana je za 110 miliona KM, dok je planirana emisija kratkoročnih vrijednosnih papira – trezorskih zapisa uvećana za dodatnih 50 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik