Fiskalno vijeće BiH usaglasilo dodatno pismo namjere MMF-u

Bez autora
May 29 2014

Fiskalno vijeće BiH na sjednici održanoj danas u Sarajevu kojom je predsjedavao predsjedavajući Fiskalnog vijeća BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda usaglasilo je Nacrt dodatnog pisma namjere za okončanje šestog i sedmog pregleda po stand by aranžanu s MMF-om, kao i da će iz dodatnih sredstava Instrumenta žurnog financiranja odnos procenata raspodjele usuglasiti entitetski premijeri i gradonačelnik Distrikta Brčko BiH.Sjednici Fiskalnog vijeća BiH je prisustvovalo izaslanstvo MMF-a predvođeno šefom Misije za BiH Ronom van Rodenom.

Fiskalno vijeće BiH usaglasilo dodatno pismo namjere MMF-uFiskalno vijeće BiH na sjednici održanoj danas u Sarajevu kojom je predsjedavao predsjedavajući Fiskalnog vijeća BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda usaglasilo je Nacrt dodatnog pisma namjere za okončanje šestog i sedmog pregleda po stand by aranžanu s MMF-om, kao i da će iz dodatnih sredstava Instrumenta žurnog financiranja odnos procenata raspodjele usuglasiti entitetski premijeri i gradonačelnik Distrikta Brčko BiH.

Sjednici Fiskalnog vijeća BiH je prisustvovalo izaslanstvo MMF-a predvođeno šefom Misije za BiH Ronom van Rodenom.

Šef Misije MMF-a je izrazio suosjećanje sa žrtvama nesreće u BiH. Izrazio je i spremnost MMF-a da kroz različite modalitete finansiranja pruži potporu BiH u ovim teškim trenucima. Dodao je da je ova prirodna katastrofa imala ogroman utjecaj na ljudske živote, privredu u cjelini i državne finansije. Informirao je članove Fiskalnog vijeća da MMF razmatra mogućnosti da aktivira i Instrument žurnog financiranja čime bi se iznos potpore Bosni i Hercegovini udvostručio.

Današnjoj sjednici prisustvovali su entitetski premijeri Željka Cvijanović i Nermin Nikšić, entitetski ministri finansija Zoran Tegeltija i Ante Krajina, te predstavnici Distrikta Brčko BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik