Fondacija "Novak Đoković" kroz program "Originalni lideri" pomaže domaće privrednike

Bez autora
Jan 16 2020

Prvi put u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške "Originalni lideri". Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.Cilj tog programa, koji sprovodi Fondacija "Novak Đoković" kroz Original platformu, jeste unapređenje poslovanja društvenih preduzetnika, koji će dobiti konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad s iskusnim društvenim preduzetnicima i biznis-konsultantima. Originalnost programa ogleda se i u biznis-koučingu, na kojem će učesnici raditi tokom celokupne edukacije. Program sadrži individualni, grupni i zajednički rad, traje četiri meseca i potpuno je besplatan.

Prvi put u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške "Originalni lideri".

Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.

Cilj tog programa, koji sprovodi Fondacija "Novak Đoković" kroz Original platformu, jeste unapređenje poslovanja društvenih preduzetnika, koji će dobiti konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad s iskusnim društvenim preduzetnicima i biznis-konsultantima.

Originalnost programa ogleda se i u biznis-koučingu, na kojem će učesnici raditi tokom celokupne edukacije. Program sadrži individualni, grupni i zajednički rad, traje četiri meseca i potpuno je besplatan.

Društvenim preduzetnicima smatraju se lica kojima je prilikom pokretanja biznisa prioritet ispunjavanje određene društvene misije i pozitivan uticaj na društvo. U Srbiji posluje oko 1.200 takvih preduzeća, a taj sektor zapošljava u našoj zemlji više od 10.000 ljudi.

"Pošto se ta preduzeća bave plemenitim ciljem rešavanja esencijalnih problema, kao što su isključenost, siromaštvo, nezaposlenost i mnogi drugi, programom "Originalni lideri" želimo da im pružimo podršku, osnažimo njihovo poslovanje i doprinesemo njihovoj održivosti", istakla je koordinatorka projekta u Fondaciji "Novak Đoković" Danijela Jovičić.

"Naš osnovni cilj je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje. Projekat je dosta jedinstven po tome što ga krojimo baš po potrebama svakog polaznika pojedinačno, a ne unapred, da bismo im u potpunosti pomogli da se izbore sa svim izazovima s kojima se susreću i omogućili im dalji rast i razvoj".

Konkurs je otvoren do 24. januara, a broj učesnika je ograničen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik