Gradnja Južnog toka u Srbiji do kraja godine

Bez autora
Mar 14 2013

Generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je danas da će do kraja godine početi gradnja gasovoda Južni tok u Srbiji. Do kraja marta će biti završen idejni projekat za Južni tok, do kraja juna glavni projekat, a do kraja godine će početi prava gradnja.Biće posla za domaće kompanije u vrednosti od 600 do 800 miliona evra, koje bi radile kao partneri i izvođači. Po dogovoru sa Rusima domaći izvođači će biti angažovani u svim poslovima na Južnom toku za koje su osposobljeni.

Gradnja Južnog toka u Srbiji do kraja godineGeneralni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je danas da će do kraja godine početi gradnja gasovoda Južni tok u Srbiji.

On je na Kopaonik biznis forumu precizirao da će do kraja marta biti završen idejni projekat za Južni tok, do kraja juna glavni projekat, a da će do kraja godine početi prava gradnja.

Prema njegovim rečima, biće posla za domaće kompanije u vrednosti od 600 do 800 miliona evra, koje bi radile kao partneri i izvođači. Po dogovoru sa Rusima domaći izvođači će biti angažovani u svim poslovima na Južnom toku za koje su osposobljeni.

Deonica gasovoda Južni tok kroz Srbiju vredna je 1,7 milijardi evra. Taj projekat realizuje preduzeće Južni tok Srbija, u kojem ruski Gasprom ima 51 posto, a Srbijagas 49 procenata. Južni tok će dopremati ruski gas cevima ispod Crnog mora do kupaca u jugoistočnoj Evropi i EU.

Bajatović je rekao i da druge države energiju koriste kao sredstvo razvojne politike, dok je Srbija najviše koristi kao instrument socijalne politike. On je naglasio da se zalaže da se takva politika u potpunosti promeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik