Igman Konjic izdvojio milion KM za uvezivanje staža radnicima

Bez autora
Apr 29 2014

Privredno društvo (PD) Igman d.d. Konjic uplatilo je Zavodu PIO milion KM i uvezalo staž za oko 660 svojih radnika, tako da sada više nema nijednog radnika u tom preduzeću da je bez uvezanog staža, a ispunjene su i obaveze prema državi.Potvrdio je to Senad Bjelevac, predsjednik Sindikalne organizacije PD Igman, te kazao da u tom preduzeću radi oko 910 radnika i da su zadovoljni proizvodnjom i radnom dinamikom, s obzirom na to da sve što proizvede ova kompanija iz oblasti namjenske industrije, uglavnom, ide za izvoz.

Igman Konjic izdvojio milion KM za uvezivanje staža radnicimaPrivredno društvo (PD) Igman d.d. Konjic uplatilo je Zavodu PIO milion KM i uvezalo staž za oko 660 svojih radnika, tako da sada više nema nijednog radnika u tom preduzeću da je bez uvezanog staža, a ispunjene su i obaveze prema državi.

Potvrdio je to za Agenciju Fena Senad Bjelevac, predsjednik Sindikalne organizacije PD Igman, te kazao da u tom preduzeću radi oko 910 radnika i da su zadovoljni proizvodnjom i radnom dinamikom, s obzirom na to da sve što proizvede ova kompanija iz oblasti namjenske industrije, uglavnom, ide za izvoz.

"Više nemamo obaveza prema državi i bez problema možemo ići ovjeravati zdravstvene knjižice", kazao je Bjelevac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik