Izidžet dobio dozvolu da leti iz Srbije

Bez autora
Mar 20 2013

Britanska loukost avio-kompanija „Izidžet“ dobila je dozvolu za redovan avio-saobraćaj i od 19. aprila do 25. oktobra će leteti na relaciji Beograd-Milano-Beograd. Ministarstvo saobraćaja dalo je pozitivno mišljenje iako je bilo najava da postoji mogućnost da ne dobiju dozvolu jer „Jat“ takođe leti na istoj relaciji.Leteće tri puta nedeljno, i to sredom, petkom i nedeljom. U Srbiji trenutno, pored „Izidžeta“, posluju još trilou kost kompanije i sve imaju dozvolu za redovan avio-saobraćaj, i to „Flaj Dubai“, „Vizer“ i „Džermani vinks“.

Izidžet dobio dozvolu da leti iz SrbijeBritanska loukost avio-kompanija „Izidžet“ dobila je dozvolu za redovan avio-saobraćaj i od 19. aprila do 25. oktobra će leteti na relaciji Beograd-Milano-Beograd.

Ministarstvo saobraćaja dalo je pozitivno mišljenje iako je bilo najava da postoji mogućnost da ne dobiju dozvolu jer „Jat“ takođe leti na istoj relaciji.

Dozvolu za redovan avio-saobraćaj već smo prosledili kompaniji „Izidžet“ i oni bi 19. aprila trebalo da obave svoj prvi let od Beograda do Milana. Leteće tri puta nedeljno, i to sredom, petkom i nedeljom - kažu za „24 sata“ u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

U Srbiji trenutno, pored „Izidžeta“, posluju još trilou kost kompanije i sve imaju dozvolu za redovan avio-saobraćaj, i to „Flaj Dubai“, „Vizer“ i „Džermani vinks“.

- „Flaj Dubai“ leti na relaciji Beograd-Dubai-Beograd, „Vizer“ na 12 destinacija u Evropi i „Džermani vinks“, koji nije klasična loukost kompanija ali jeste jeftinija, iz Beograda leti za Štutgart. Doskora smo imali i „Flaj Niki“ i „Er uan“ (Air one), ali oni nisu tražili obnavljanje dozvole - kažu u direktoratu.

Prvi let „Izidžeta“ na relaciji Beograd-Milano trebalo bi da bude 19. aprila u 15.45, a karta će koštati 41.24 evra u jednom smeru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik