Izrada elaborata o pruzi Novi Sad - Bogojevo – Sombor

Bez autora
Mar 17 2013

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu potpisali su ugovor o izradi “Elaborata o realizaciji pilot-projekta prenošenja prava Autonomnoj Pokrajini Vojvodini na upravljanje železničkom infrastrukturom i organizaciju prevoza na pruzi Novi Sad - Bogojevo – Sombor”.Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar, i Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka, potpisnici su elaborata o unapređenju železničkog saobraćaja u AP Vojvodini i ispunjavanju starateškog cilja - orjentaciji na železnički i rečni transport kao najekonomičnije vrste prevoza.

Izrada elaborata o pruzi Novi Sad - Bogojevo – SomborPokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu potpisali su ugovor o izradi “Elaborata o realizaciji pilot-projekta prenošenja prava Autonomnoj Pokrajini Vojvodini na upravljanje železničkom infrastrukturom i organizaciju prevoza na pruzi Novi Sad - Bogojevo – Sombor”.

Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar, i Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka, potpisnici su elaborata o unapređenju železničkog saobraćaja u AP Vojvodini i ispunjavanju starateškog cilja - orjentaciji na železnički i rečni transport kao najekonomičnije vrste prevoza. Elaborat će biti sadržan u Programu za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva u AP Vojvodini.

Ukupna vrednost ugovora je 1.776.000 dinara.

Ovaj korak predstavlja operativni nastavak dokumenta “Elaborat modela železničkog sistema u AP Vojvodini”, koji je urađen 2011. godine i koji je usvojen na javnoj raspravi u Skupštini AP Vojvodine.

Elaborat bi trebalo da definiše pravne okvire za organizovanje posebnog društva za upravljanje železničkom infrastrukturom i organizaciju prevoza na datoj pruzi, inovira podatke o perspektivnom obimu prevoza putnika i robe i podatke o neophodnim investicijama, definiše model upravljanja železničkom infrastrukturom, definiše varijante organizacije prevoza putnika i robe i identifikuje izvore finansiranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik