Kako do sredstava iz fondova EU

Bez autora
Mar 19 2014

Regionalna privredna komora u Pančevu u saradnji sa kancelarijom za evropske integracije i kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom predstavila je fondove Evropske unije i načine na koje mogu aplicirati za sredstva iz ovih fondova zainteresovani iz javnog i civilnog sektora na području južnog Banata.Srbija ima na raspolaganju oko 200 miliona evra iz raznih fondova Evropske unije. Taj novac mogu koristiti državne institucije, lokalne samouprave, organizacije civilnog sektora. Zbog nedovoljne informisanosti i nepoznavanja postupka nema dovoljno kvalitetnih aplikacija i koristimo svega 30 odsto mogućnosti koje ovi fondovi pružaju.

Kako do sredstava iz fondova EURegionalna privredna komora u Pančevu u saradnji sa kancelarijom za evropske integracije i kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom predstavila je fondove Evropske unije i načine na koje mogu aplicirati za sredstva iz ovih fondova zainteresovani iz javnog i civilnog sektora na području južnog Banata.

Srbija ima na raspolaganju oko 200 miliona evra iz raznih fondova Evropske unije. Taj novac mogu koristiti državne institucije, lokalne samouprave, organizacije civilnog sektora. Zbog nedovoljne informisanosti i nepoznavanja postupka nema dovoljno kvalitetnih aplikacija i koristimo svega 30 odsto mogućnosti koje ovi fondovi pružaju.

Pančevačka privredna komora organizovala je seminar "Fondovi Evropske unije" namenjen zainteresovanima sa područja južnog Banata sa pregledom fondova koji su na raspolaganju od 2014. do 2020. godine.

Predstavljen je program "Evropa za građane i građanke", jedan od najzanimljivijih u kojima Srbija učestvuje. T o učešće podrazumeva godišnju uplatu od 55 hiljada evra iz republičkog budžeta koja otvara mogućnost da se aplicira za sredstva iz Evropske unije.

Zainteresovani za ova sredstva su i predstavnici udruženja "Neolitsko Starčevo" za projekat arheološko- turističkog parka koji će valorizovati vrednosti starčevačke kulture.

Građani koji su zainteresovani da apliciraju za sredstva evropske unije trebalo bi da se obrate kancelariji za saradnju sa civilnim društvom ukoliko imaju nedoumice kako to da urade tvrdi, kaže Ivana Ćirković, direktorka ove kancelarije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik