Kamata na dinarske kredite za likvidnost sedam odsto

Bez autora
Apr 08 2010

Godišnja kamatna stopa na subvencionisane dinarske kredite za likvidnost privredi od sutra će biti sedam odsto, jer je Narodna banka Srbije (NBS) snizila referentnu kamatnu stopu sa devet na 8,5 odsto.Država subvencioniše kamatnu stopu na dinarske kredite za likvidnost sa pet odsto, a korisnici plaćaju kamatu koja je 1,5 odsto manja od referentne kamatne stope. Rok otplate takvih kredita je godinu dana, a maksimalan kredit od 800 miliona dinara mogu da dobiju velika izvozna preduzeća.

Kamata na dinarske kredite za likvidnost sedam odstoGodišnja kamatna stopa na subvencionisane dinarske kredite za likvidnost privredi od sutra će biti sedam odsto, jer je Narodna banka Srbije (NBS) snizila referentnu kamatnu stopu sa devet na 8,5 odsto.

Država subvencioniše kamatnu stopu na dinarske kredite za likvidnost sa pet odsto, a korisnici plaćaju kamatu koja je 1,5 odsto manja od referentne kamatne stope.

Rok otplate takvih kredita je godinu dana, a maksimalan kredit od 800 miliona dinara mogu da dobiju velika izvozna preduzeća.

Za subvencije dinarskih kredita za likvidnost u budžetu za 2010. godinu je namenjeno dve milijarde dinara.

Do sada je su odobreni takvi krediti u ukupnoj vrednosti od 100 miliona evra, u dinarskoj protivrednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik