Koridor 10: Obećanja umesto asfalta

Bez autora
Mar 09 2011

Produžetak rokova poljuljao je obećanja ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da će se kompletan Koridor 10 kroz Srbiju završiti do 2012. godine.Rok za završetak autoputa Horgoš - Novi Sad produžen sa 1. februara na 20. juli, a "ipsilon-kraka" od Subotice do Kelebije čak na 10. oktobar ove godine, kao i rokovi za obilaznicu oko Beograda, most preko Dunava kod Beške.

Koridor 10: Obećanja umesto asfaltaProdužetak rokova poljuljao je obećanja ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da će se kompletan Koridor 10 kroz Srbiju završiti do 2012. godine, piše danas Dnevnik.

Novosadski list podseća da je rok za završetak autoputa Horgoš - Novi Sad produžen sa 1. februara na 20. juli, a "ipsilon-kraka" od Subotice do Kelebije čak na 10. oktobar ove godine, kao i rokovi za obilaznicu oko Beograda, most preko Dunava kod Beške...

Obrazloženje za produžetak na severnom kraku bili su, između ostalog, loši vremenski uslovi i nedostatak materijala, međutim, šta neimare tek čeka na drugim deonicama gde su nerešeni imovinsko-pravni odnosi, nezavršeni projekti...

U poslednjih deset godina završeno je tek po dvadesetak kilometara na severnom i isto toliko na južnom kraku i uz jedvite jade nova traka od Novog Sada do Beograda, koj još nije kompletirana u zoni beščanskog mosta.

Da bi se ubrzala izgradnja Koridora 10, država je osnovala preduzeće Koridori Srbije, koje će raditi i poslove eksproprijacije i izrade planske dokumentacije, što se pokazalo kao glavni problem. U Koridorima sada objašnjavaju da je ostalo - mnogo posla na Koridoru 10.

Na deonici Horgoš - Novi Sad treba da se izgradi nova traka autoputa od 87 kilometara i 11,2 kilometra od Subotice do Kelebije. Od Niša do bugarske granice nedostaje 85 kilometara, a do makedonske granici 75 kilometara autoputa.

Nije gotova ni obilaznica oko Beograda ukupne dužine 47 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik