Minimalac kod države 16.000

Bez autora
Dec 15 2010

Najniža primanja zaposlenih u državnoj administraciji biće 16.000 dinara sa osnovnom školom, 22.000 sa srednjom i 30.000 sa višom stručnom spremom. Ove brojke donose izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika o čemu je juče raspravu započeo parlament.Ove novine važiće od januara u okviru odmrzavanja primanja zaposlenih u državnoj administraciji. Dokument predviđa da se raspon plata u državnim ustanovama smanji sa 1:9 na 1:6 kako bi se poboljšao položaj službenika s najmanjim i primanjima ispod republičkog proseka.

Minimalac kod države 16.000Najniža primanja zaposlenih u državnoj administraciji biće 16.000 dinara sa osnovnom školom, 22.000 sa srednjom i 30.000 sa višom stručnom spremom.

Ove brojke donose izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika o čemu je juče raspravu započeo parlament.

Ove novine važiće od januara u okviru odmrzavanja primanja zaposlenih u državnoj administraciji. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je da dokument predviđa da se raspon plata u državnim ustanovama “smanji sa 1:9 na 1:6 kako bi se poboljšao položaj službenika s najmanjim i primanjima ispod republičkog proseka”.

- Korekcijom koeficijenata obuhvaćeni su samo oni s najnižim platama, dok će ostala primanja u državim organima ostati netaknuta. Ovo je bilo potrebno uraditi ranije. To je mera solidarnosti sa onima koji imaju najniža primanja imajući u vidu raspone među platama koje su postojale.

Za sprovođenje zakona u delu u budžetu za 2011. godinu potrebno je izdvojiti 1,6 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik