MUP objavio konkurs za nove policajce

Bez autora
Jun 06 2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 8. julom ove godine.Konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava: Bor, Valjevo, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Čačak i Šabac, kao i Policijske stanice Trgovište. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obukuMinistarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 8. julom ove godine.

Konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava: Bor, Valjevo, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Čačak i Šabac, kao i Policijske stanice Trgovište.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko- policijskog univerziteta (KPU).

Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliži uslovi konkursa nalaze se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik