Nastavak pomoći za 46 nerazvijenih opština u Srbiji

Bez autora
Aug 29 2012

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin najavio je danas u Beogradu nastavak dosadašnje pomoći za 46 nerazvijenih opština u Srbiji. U tim oblastima živi više od milion građana u teškim uslovima, budući da je život u tim opštinama veoma skup.Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će nastaviti da finansira projekte koji su preduslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju. To su uglavnom ekološki projekti koji će biti finansirani sredstvima EU, a za čiju izradu opštine nisu u mogućnosti da same izdvoje sredstva.

Nastavak pomoći za 46 nerazvijenih opština u SrbijiMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin najavio je danas u Beogradu nastavak dosadašnje pomoći za 46 nerazvijenih opština u Srbiji.

Ugljanin je na sastanku sa predsednicima tih opština istakao da u tim oblastima živi više od milion građana u teškim uslovima, budući da je život u tim opštinama veoma skup.

On je naveo da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, čiji je on direktor, nastaviti da finansira projekte koji su preduslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju. To su uglavnom ekološki projekti koji će biti finansirani sredstvima EU, a za čiju izradu opštine nisu u mogućnosti da same izdvoje sredstva.

Na današnjem sastanku predsednici nerazvijenih opština upoznali su ministra sa nekim od najvećih problema, kao što su komunalni, građevinski i problemi saobraćajne infrastrukture i zaštite okoline.

Predsednici opština danas su upoznati sa načinom prijavljivanja za IPA fondove Evropske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik