Nema ograničenja za dolazak trgovinskih lanaca

Bez autora
Mar 27 2014

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Dragovan Milićević izjavio je danas da je po novom zakonu trgovina apsolutno slobodna i da nema ograničenja za dolazak trgovinskih lanaca.Milićević je rekao da, prema najavama iz nemačke kompanije „Lidl“, možemo očekivati da do kraja godine otvore trgovine u Srbiji. On je, međutim, naveo podatak da je ukupna potrošnja mala i da iznosi samo nešto preko pet milijardi evra na godišnjem nivou cele Srbije.

Nema ograničenja za dolazak trgovinskih lanacaDržavni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Dragovan Milićević izjavio je danas da je po novom zakonu trgovina apsolutno slobodna i da nema ograničenja za dolazak trgovinskih lanaca.

Milićević je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da,  prema  najavama iz nemačke kompanije „Lidl“, možemo očekivati da do kraja godine  otvore trgovine u Srbiji.

On je, međutim, naveo podatak da je ukupna potrošnja mala i da iznosi samo nešto preko pet milijardi evra na godišnjem nivou cele Srbije.

Milićević je ukazao da je prosečna plata oko 44.000 dinara, odnosno oko 350 evra, ali da dve trećine ljudi u privredi imaju platu koja je daleko manja od prosečne.

On je ukazao da već šest do sedam godina stagnira i opada društveni proizvod, a da se potrošačka korpa kreće u okviru standarda.

“Jedna i po plata pokriva potrošačku korpu”, rekao je Milićević i dodao da prosečna potrošačka korpa iznosi nešto preko 60.000 dinara po domaćinstvu.

Milićević je ukazao na podatak da za osnovne potrebe, kao što su hrana, duvan, alkoholna i bezalkoholna pića, prosečna kupovna moć iznosi oko 200 evra po domaćinstvu na mesečnom nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik