Nova deonica autoputa na Koridoru 10

Bez autora
Nov 14 2013

Ministarstvo saobraćaja Vlade Republike Srbije i Koridori Srbije saopštili su da je danas u saobraćaj puštena novoizgrađena deonica autoputa E-75 (Koridor 10) u dužini od 7 kilometara i 950 metara, koja se nalazi između Vranja i Preševa, na deonici Srpska kuća – Donji Neradovac.Ova deonica je finansirana sredstvima Vlade Republike Srbije, uz podršku Vlade Grčke u okviru grčkog Plana za ekonomsku rekonstrukciju Balkana (HiPERB), a izvođač radova je bila grčka kompanija "Aktor".

Nova deonica autoputa na Koridoru 10Ministarstvo saobraćaja Vlade Republike Srbije i Koridori Srbije saopštili su da je danas u saobraćaj puštena novoizgrađena deonica autoputa E-75 (Koridor 10) u dužini od 7 kilometara i 950 metara, koja se nalazi između Vranja i Preševa, na deonici Srpska kuća – Donji Neradovac.

Ova deonica je finansirana sredstvima Vlade Republike Srbije, uz podršku Vlade Grčke u okviru grčkog Plana za ekonomsku rekonstrukciju Balkana (HiPERB), a izvođač radova je bila grčka kompanija "Aktor".

Glavni projekat je izradio Saobraćajni institut CIP, a poslove nadzora obavljala je kompanija "Luj Beržer".

Pored izgradnje 7 kilometara i 950 metara autoputa, čija je širina 27,4 metra, na ovoj deonici izgrađen je i novi regionalni put u dužini od 8,2 kilometra.

Ukupna vrednost izvedenih radova na ovoj deonici iznosi 21.847.000 evra, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik