Novi javni poziv projekta FARMA II – Povećati prodaju u sektoru poljoprivrede

Bez autora
Sep 18 2019

U sklopu projekta USAID-a i Vlade Švedske “Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II” FARMA II raspisan je novi javni poziv za dodjelu grantova za razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.Tim povodom danas je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH održana info-sesija o sadržaju javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih preduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu.

Novi javni poziv projekta FARMA II – Povećati prodaju u sektoru poljoprivredeU sklopu projekta USAID-a i Vlade Švedske “Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisan je novi javni poziv za dodjelu grantova za razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom danas je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH održana info-sesija o sadržaju javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa, te novoosnovanih preduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu.

Feđa Begović, zamjenik šefa projekta USAID/Sweden FARMA II, izjavio je da je poziv otvoren do 4. oktobra, a maksimalan iznos granta je 50.000 dolara (protuvrijednost u KM). Naglasio je da je primarni cilj poziva da se poveća prodaja u sektoru poljoprivrede.

Begović je dodao da na poziv ne mogu aplicirati fizičke osobe, već registrovani pravni subjekti koji imaju finansijske izvještaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik