Novi propisi o postupku registracije u APR-u

Bez autora
Aug 10 2011

Agencija za privredne registre (APR) pozvala je danas sva zainteresovana pravna lica i preduzetnike da se upoznaju sa Nacrtom zakona o postupku registracije koji je objavljen na njenoj internet stranici. Primedbe, predloge i sugestije moguće je poslati elektronskom poštom na adresu zakonoregistraciji@apr.gov.rs. Međuresorna radna grupa za izradu zakona o postupku registracije u APR-u pripremila je nacrt koji se nalazi na javnoj raspravi.Donošenje novog zakona o registraciji neophodno je radi usklađivanja postupka registracije sa nedavno usvojenim Zakonom o privrednim društvima koji će početi da se primenjuje 1. februara 2012.

Novi propisi o postupku registracije u APR-uAgencija za privredne registre (APR) pozvala je danas sva zainteresovana pravna lica i preduzetnike da se upoznaju sa Nacrtom zakona o postupku registracije koji je objavljen na njenoj internet stranici.

Primedbe, predloge i sugestije moguće je poslati elektronskom poštom na adresu zakonoregistraciji@apr.gov.rs.

Kako se podseća, međuresorna radna grupa za izradu zakona o postupku registracije u APR-u pripremila je nacrt koji se nalazi na javnoj raspravi.

Donošenje novog zakona o registraciji neophodno je radi usklađivanja postupka registracije sa nedavno usvojenim Zakonom o privrednim društvima koji će početi da se primenjuje 1. februara 2012.

Pošto se u APR-u od osnivanja povećao broj elektronskih registara sa tri na 15, dok se nadležnost za sprovođenje postupka registracije proširila, novim zakonom o postupku registracije u agenciji biće obuhvaćeni svi registri na koje će se primenjivati jedinstven postupak registracije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik