Objavljen konkurs: Biraju se predsednik i tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije

Bez autora
Jul 10 2019

Skupština Srbije raspisala je javni konkurs za izbor predsednika i tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije. Oni se biraju iz redova uglednih stručnjaka iz oblasti prava i ekonomije.Predsednik i članovi Komisije, kako je navedeno, treba da budu ugledni stručnjaci iz oblasti prava i ekonomije sa najmanje deset godina radnog iskustva. Uslovi za izbor su i najmanje deset godina relevantnog radnog, odnosno stručnog iskustva, ostvareni značajni i priznati radovi ili praksa u relevantnoj oblasti, a naročito u oblasti zaštite konkurencije i evropskog prava.

Objavljen konkurs: Biraju se predsednik i tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencijeSkupština Srbije raspisala je javni konkurs za izbor predsednika i tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije. Oni se biraju iz redova uglednih stručnjaka iz oblasti prava i ekonomije.

Predsednik i članovi Komisije, kako je navedeno, treba da budu ugledni stručnjaci iz oblasti prava i ekonomije sa najmanje deset godina radnog iskustva.

Uslovi za izbor su i najmanje deset godina relevantnog radnog, odnosno stručnog iskustva, ostvareni značajni i priznati radovi ili praksa u relevantnoj oblasti, a naročito u oblasti zaštite konkurencije i evropskog prava.

Da bi bili izabrani kandidati moraju imati i ugled objektivne i nepristrasne ličnosti. Predsednik Komisije i članovi Saveta biraju se na mandat od pet godina i za to vreme ne mogu da obavljaju drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost, odnosno ne mogu da se bave javnim ili privatnim poslovima uz naknadu, uključujući pružanje konsultantskih usluga i saveta.

Na ovim mestima ne mogu biti članovi organa političkih stranaka, niti mogu u javnosti da zastupaju program ili stavove političkih stranaka. Na javni konkurs za izbor predsednika i tri člana Saveta Komisije prijave se mogu podneti u narednih 30 dana.

Komisija za zaštitu konkurencije osnovana je 2005. godine kao prvo samostalno i nezavisno telo nadležno za kontrolu narušavanja konkurencije na tržištu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik