Obnova mosta kod Beške gotova za dve nedelje

Bez autora
Nov 12 2013

Radovi na obnovi Starog mosta preko Dunava kod Beške biće gotovi za oko dve nedelje i saobraćaj od Beograda do Subotice će moći da se odvija u punom profilu autoputa, najavljeno je danas na međunarodnom skupu "Savremeno održavanje puteva" u Aranđelovcu.Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je izjavio da je veoma važno što će konačno biti povezan Koridor 10 na potezu od Beograda do Subotice, s obzirom da se, zbog radova, saobraćaj odvija samo preko Novog mosta kod Beške.

Obnova mosta kod Beške gotova za dve nedeljeRadovi na obnovi Starog mosta preko Dunava kod Beške biće gotovi za oko dve nedelje i saobraćaj od Beograda do Subotice će moći da se odvija u punom profilu autoputa, najavljeno je danas na međunarodnom skupu "Savremeno održavanje puteva" u Aranđelovcu.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je izjavio da je veoma važno što će konačno biti povezan Koridor 10 na potezu od Beograda do Subotice, s obzirom da se, zbog radova, saobraćaj odvija samo preko Novog mosta kod Beške.

Prema njegovim rečima, nakon bankrotiranja austrijske kompanije Alpina, sproveden je hitan postupak i posao je dodeljen domaćoj firmi Mostogradnja, koja je već bila angažovana na tim radovima, kao podizvođač.

Antić je rekao da je dobio garancije Mostogradnje da će radovi biti završeni u tom periodu ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će obnova Starog mosta kod Beške ukupno koštati 1,5 milijardi dinara.

Predstavnici Mostogradnje su kazali da je sredina januara zvaničan rok za završetak obnove tog mosta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik