Obuka nezaposlenih za traženi posao zavarivača

Bez autora
Jul 15 2019

U Zavodu za zavarivanje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuku za trenutno najtraženije zanimanje u metalskoj industriji – zavarivače.Obuka za tržište rada odvija se u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje”, a kako ističu u NSZ-u, planirano je da u projekat tokom ove godine bude uključeno najmanje 175 nezaposlenih, koji će biti deo obuke za zavarivače. Podaci ove službe pokazuju da se, prema prijavljenim potrebama poslodavaca i broju nezaposlenih, zavarivači ubrajaju u radnike koji brže dolaze do posla i veoma su traženi.

Obuka nezaposlenih za traženi posao zavarivačaU Zavodu za zavarivanje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuku za trenutno najtraženije zanimanje u metalskoj industriji – zavarivače.

Obuka za tržište rada odvija se u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje”, a kako ističu u NSZ-u, planirano je da u projekat tokom ove godine bude uključeno najmanje 175 nezaposlenih, koji će biti deo obuke za zavarivače.

Podaci ove službe pokazuju da se, prema prijavljenim potrebama poslodavaca i broju nezaposlenih, zavarivači ubrajaju u radnike koji brže dolaze do posla i veoma su traženi. Obuka traje tri meseca, sadrži teorijski i praktičan deo, a polaznici dobijaju sertifikate, koji će im svakako pomoći da nađu posao po završetku obuke.

– Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke, kako bi nezaposleni stekli neophodne veštine i što pre ušli u svet rada, a poslodavci došli do kvalitetnih radnika. Ove obuke za zavarivače biće organizovane na 11 lokacija u celoj Srbiji za oko 175 nezaposlenih sa evidencije NSZ-a. Namenjene su nezaposlenima iz kategorije dugoročno nezaposlenih ili nisko kvalifikovanih – kaže Dragana Ugrenović, načelnica Odeljenja za planiranje i sprovođenje IPA projekata u NSZ-u.

Projekat „Podrška EU programu zapošljavanja NSZ” direktni je grant iz fonda EU – IPA 2013. Zapravo, to je drugi direktni grant koji je Evropska unija dodelila nacionalnoj službi. Kroz projekat se realizuju programi obuka na zahtev poslodavca, subvencije za otvaranje novih radnih mesta i za samozapošljavanje, kao i obuke za potrebe tržišta rada.

Zarad uspešnije realizacije projekta, početkom aprila ponovo su objavljena dva javna poziva – obuka na zahtev poslodavca za još 400 nezaposlenih i subvencije za otvaranje novih radnih mesta za još 600 nezaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik