Od 1. decembra poskupljenje struje za 3,9 odsto

Bez autora
Nov 03 2019

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić najavio je da će električna energija za domaćinstva od 1. decembra poskupeti 3,9 odsto, dok se cena za industriju neće menjati.Antić je rekao da je Agencija za energetiku dala saglasnost za poskupljenje struje, precizirajući da će ovaj energent biti skuplji na računima od decembra, koji pristižu u januaru. On je podsetio na to da duže od dve godine nije bilo korekcija cena struje, uz napomenu da je poskupljenje daleko ispod zahteva i troškova energetskih kompanija.

Od 1. decembra poskupljenje struje za 3,9 odstoMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić najavio je danas da će električna energija za domaćinstva od 1. decembra poskupeti 3,9 odsto, dok se cena za industriju neće menjati.

Antić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je Agencija za energetiku dala saglasnost za poskupljenje struje, precizirajući da će ovaj energent biti skuplji na računima od decembra, koji pristižu u januaru.

On je podsetio na to da duže od dve godine nije bilo korekcija cena struje, uz napomenu da je poskupljenje daleko ispod zahteva i troškova energetskih kompanija.

Imali smo opravdane zahteve eneretskih kompanija, sve je veći ulazak obnovljivih izvora energije, ima troškova prenošenja te energije, ali postoji i značajan rast cena struje na svetskom tržištu, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, struja u Srbiji je za 7,2 odsto niža nego u Makedoniji, 18,9 odsto nego u BiH, 24 odsto nego u Albaniji, 35,8 nego u Bugarskoj, 79,97 nego u Hrvatskoj, 85 odsto nego u Rumuniji, 125 odsto nego u Sloveniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik