Od danas skuplje cigarete Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duhana Sarajevo

Bez autora
Jul 15 2019

S današnjim danom završeno je poskupljenje cigareta u BiH. Kako je početkom mjeseca saopćeno iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, poskupljenje je trajalo od 1. jula do danas.Od danas skuplje su cigarete Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duhana Sarajevo, a u prethodim danima poskupjeli su „Davidoff“, „Boss“ i „West“. Kutija cigareta skuplja je za 10 do 20 feninga. Prema usvojenoj odluci koja se zasniva na Zakonu o akcizama u BiH, od 1. januara 2019. godine minimalna akciza iznosi 2,86 KM po kutiji cigareta, dok akciza na duhan za pušenje iznosi 114,40 KM po kilogramu, rečeno je iz UIOBiH.

Od danas skuplje cigarete Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duhana SarajevoS današnjim danom završeno je poskupljenje cigareta u BiH. Kako je početkom mjeseca saopćeno iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, poskupljenje je trajalo od 1. jula do danas.

Od danas skuplje su cigarete Tvornice duhana Rovinj i Fabrike duhana Sarajevo, a u prethodim danima poskupjeli su „Davidoff“, „Boss“ i „West“.

Kutija cigareta skuplja je za 10 do 20 feninga.

- Prema usvojenoj odluci koja se zasniva na Zakonu o akcizama u BiH, od 1. januara 2019. godine minimalna akciza iznosi 2,86 KM po kutiji cigareta, dok akciza na duhan za pušenje iznosi 114,40 KM po kilogramu – rečeno je iz UIOBiH.

Primjenjujući zakonsko minimalno povećanje, specifična akciza na cigarete za 2019. godinu treba iznositi 1,60 KM po kutiji cigareta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik